در حاشیه این مجمع، عضو هیئت مدیره تایدواتر خاورمیانه که ریاست مجمع عمومی صاحبان سهام را نیز بر عهده داشت، در گفتوگو با صدای بورس به پارهای از سوالات پیرامون وضعیت کنونی شرکت پاسخ داد.
ایوب باقر تبار در تشریح آخرین وضعیت تخلیه و بارگیری و عملیات کانتینری در بندر شهید رجایی اظهار کرد: طبق آمار ارائه شده از سوی سازمان بنادر و دریانوردی کشور، در سه ماهه ابتدایی سال جاری به دلیل همهگیری بیماری کرونا شاهد کاهش در عملیات تخلیه و بارگیری در کلیه بنادر بودیم، به نحوی که سطح تخلیه و بارگیری کلی در این مدت با کاهشی نزدیک به ۲۹ درصد مواجه بوده و در این میان تخلیه و بارگیری کانتینری در بندر شهید رجایی کاهشی فراتر از ۵۰ درصد را تجربه کرده است. همچنین کاهش تخلیه و بارگیری کانتینری بر حسب TEU در کل بنادر کشور بالغ بر ۳۸ درصد بوده است.
وی در پاسخ به سوالی در زمینه افزایش سرمایه تایدواتر خاورمیانه اعلام کرد: همانگونه که در مجمع نیز از سوی مدیرعامل شرکت عنوان شد، هماکنون در حال ارزیابی و دستیابی به ارزش روز داراییها هستیم تا پس از این ارزیابیها در خصوص قطعی شدن افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی به ویژه از محل تجدید ارزیابی زمین به اتخاذ تصمیم بپردازیم که این موضوع مسلما پس از تصویب در هیئت مدیره به اطلاع سهامداران خواهد رسید.
عضو هیئت مدیره تایدواتر در زمینه طرحهای توسعه شرکت به طرح احداث سیلوی ۱۵۰ هزار تنی در بندر امام اشاره کرد که این طرح از چند سال پیش آغاز شده و بخش عمدهای از عملیات ساخت آن به اتمام رسیده است و تجهیزات باقیمانده نیز از خارج از کشور سفارش داده شده و شرکت در انتظار آماده شدن تجهیزات و نصب آنهاست و امید است تا پایان سال جاری سیلوی مذکور به بهرهبرداری کامل برسد.
همچنین به گفته باقرتبار، طرح حمل و نقل یکپارچه غلات نیز از دیگر طرحهای بزرگ تایدواتر به شمار میرود که مسلما ارزیابی این طرح با کمک مشاوران خبره به صورت دقیق انجام خواهد شد تا پس از آن، عقد قرارداد با راه آهن جمهوری اسلامی ایران صورت گیرد. طرح مذکور در فازهای مختلف شامل احداث سیلو در بندر شهید رجایی، پایانه آپرین و خرید واگن حمل اجرا خواهد شد و ارقام مربوط به سرمایهگذاری مورد نیاز و برآورد سودآوری این طرح نیز پس از برآوردهای دقیق به اطلاع سهامداران خواهد رسید.
معاون امور مجامع شرکت تایدواتر خاورمیانه همچنین در زمینه پذیرش شرکتهای تابعه این شرکت در بازارهای بورس یا فرابورس اعلام کرد: گامهای اولیه در زمینه اصلاح ساختار شرکت رهیاب رایانه گستر و افزایش سرمایه این شرکت طی شده و انجام اقدامات لازم برای پذیرش در بازار بورس یا فرابورس از جمله تکالیف مجمع اخیر این شرکت بوده است. رهیاب رایانه گستر شرکتی قدرتمند در ارائه راهکارهای نرم افزاری به ویژه در حوزه نرم افزارهای مورد استفاده در بنادر بوده و در عین حال مالکیت و بهرهبرداری از سرشماره پیامکی ارزشمند ۱۰۰۰ را نیز در اختیار دارد. در عین حال شرکت افتخار سهام نیز اخیرا در بازار پایه توافقی درج شده است. به گفته باقرتبار این شرکت با توجه به رشد بازار سرمایه، با بازده بسیار مناسبی در سال گذشته و سه ماهه ابتدایی سال جاری مواجه بوده است.
باقرتبار در زمینه تاثیرات احتمالی توافق تجاری ایران با چین اظهار کرد: در صورت اجرا این توافق و افزایش مبادلات تجاری میان دو کشور، مستقیما عملیات و درآمدزایی شرکت به ویژه در عملیات تخلیه و بارگیری تاثیر مثبتی خواهد پذیرفت. وی در عین حال در توجیه تاثیر افزایش نرخ ارز بر درآمدهای شرکت نیز گفت: یکی از عمدهترین منابع درآمدی شرکت مربوط به تخلیه و بارگیری کانتینر(THC) است که با توجه به اینکه کارمزد تخلیه و بارگیری به دلار محاسبه میشود، افزایش نرخ ارز اثر قابل توجهی بر درآمدهای شرکت خواهد داشت.
به گفته باقرتبار، محدودیت واردات کالاها باعث کاهش حجم واردات کالاهای ورودی به صورت فله یا کانتینری شده و همین امر نیز کاهش درآمد مجموعه را در پی خواهد داشت. وی در عین حال به این نکته اشاره کرد که تجربه سال گذشته نشان داده که افزایش محدودیتها در بنادر جنوبی کشور، با بهبود حجم واردات در بنادر شمالی همراه بوده است و با توجه به حضور موثر شرکت در بنادر شمالی کشور، بخشی از آثار کاهش درآمدی ناشی از محدودیتهای واردات در بنادر جنوبی از طریق بنادر شمالی جبران میشود. وی همچنین در زمینه فعالیتهای بینالمللی تایدواتر اعلام کرد که در حال حاضر این شرکت پروژهای در خارج از کشور ندارد.
این مقام مسئول در تایدوتر در مورد پیشبینی وضعیت آتی سهام شرکت اظهار کرد: مسلما مدیران شرکت در جایگاه پیشبینی ارزش سهام قرار ندارند اما آنچه مسلم است، اینکه تایدواتر با سابقهای بیش از۵۰ سال در امور دریایی و بندری، دارای تجهیزات بسیار گسترده و ارزشمندی است و در عین حال نیروی انسانی ورزیدهای در این شرکت به کار گرفته شده است. به گفته وی مسلما نوسانات درآمدی این شرکت با نوسانات مربوط به واردات و صادرات کشور رابطه مستقیم دارد اما با توجه به تنوع ایجاد شده در منابع درآمدی شرکت از جمله ایجاد سیلو در بنادر شمال و جنوب، عملیات سالویج در کنار عملیات تخلیه و بارگیری کانتینر و فله و انبارداری، فعالیت قدرتمند شرکت ادامه خواهد یافت.
در انتها باقرتبار در پاسخ به سوالی پیرامون شایعات اخیر در زمینه احتمال کنارهگیری مدیرعامل تایدواتر اعلام کرد: این خبر صحت دارد و دکتر حسین زارعی قرار است پس از حدود دو سال از این مجموعه جدا شود.
به گفته وی شرکت پس از خصوصیسازی واقعی در اوایل سال ۹۷ و واگذاری مالکیت تایدواتر از بخش نیمه دولتی به بخش خصوصی، دکتر زارعی از ابتدا به عنوان مشاور و سپس از آذر ماه ۹۷ با جمع آوری تیمی سالم، حرفهای و خوشنام، هدایت شرکت را بر عهده گرفت و با مدیریت و درایت وی و همچنین حمایت سهامدار عمده، با وجود فراز و نشیبهای فراوان، تایدواتر توانست از بسیاری از معضلات کهنه ساختاری، مالی، نیروی انسانی و مدیریتی موجود عبور کرده و در حال حاضر شرکت آماده جهشی مناسب از حیث عملیات و درآمد است. عضو هیئت مدیره تایدواتر اضافه کرد که دکتر زارعی با این مجموعه خداحافظی خواهدکرد و در حال حاضر در انتظار انتخاب جایگزینی مناسب برای وی هستیم.
به گفته این عضو هیئت مدیره تایدواتر خاورمیانه، با توجه به بهبود ملموس شرایط در تایدواتر، زارعی نیز به دنبال چالشهای جدید خواهد رفت. وی فعالیتهای صورت گرفته توسطه زارعی و تیم همراه در مدت دو سال اخیر را شامل مواردی همچون اصلاح ساختار و مدلهای کسب و کار شرکت، به کارگیری مدیران سالم و با تجربه برای شرکتهای تحت پوشش و مدیران میانی کارآزموده، انتقال فعالیت به شرکتهای زیرمجموعه، سودآور شدن بسیاری از شرکتهای اقماری و تعطیلی شرکتها و فعالیتهای زیانده دانست. به گفته باقرتبار، تایدواتر به صورت واقعی پوستاندازی کرده است و با توجه به پتانسیل موجود، میتواند از رشد بالایی برخوردار شود و امید است با حفظ تواناییهای کنونی، سهامداران از منافع آتی شرکت بهره کافی را به دست آوردند.
نظر شما